Yin Yoga

YYin Yoga is een combinatie van de traditionele Hatha Yoga (houdingen, mindfulness) en verschillende disciplines uit de Chinees Taoistische traditie met ook als basis de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Yin energie is een zachte, voedende en verbindende kracht waarmee de Yin yoga zich onderscheid van de meeste dynamische Yang yogastijlen. Yin yoga is een meer statische vorm waarin je langer en ontspannen in de veelal zittende en liggende houdingen blijft en je grenzen rustig onderzoekt. Zodra het fysieke lichaam de spierspanning en weerstand opgeeft kan er in de diepere lagen van het lichaam flexibiliteit ontwikkeld worden door het stimuleren van het bindweefsel en fascia, de Chi flow wordt bevorderd en eventueel energetische blokkades kunnen worden opgeheven. 

Over Linda en Nanda

 Linda en Nanda leven met hun partners in Bedepuszta, van hieruit organiseren ze workshops, lessen and retraites.”. 

LINDA: 46 jaar, getrouwd en 2 kinderen.

“Als kind al begonnen met bewegen en er nooit meer mee gestopt. Begonnen met kunstschaatsen, daarna een dansopleiding en een professionele danscarriëre bij het Internationaal Danstheater. Na het dansen heb ik een opleiding gedaan tot GYROTONIC trainer en yoga docent.”

NANDA: 55 jaar, getrouwd.

“Als ik ergens in geloof dan is het dat het lichaam vele malen wijzer is dan de geest…. Ik ben, sinds 2004, Tai Chi Chuan docent & sinds 2017 is daar Yin Yoga bijgekomen. Daarnaast ben ik oefentherapeut Mensendieck.”