Rebeka Györfi: Wine Tasting


In Hongarije worden steeds meer mooie wijnen gemaakt door jonge, gepassioneerde wijnmakers. Oude Hongaarse druivenrassen zoals Kadarka, Furmint en Juhfark spelen daarbij een belangrijke rol. Hongaarse wijnen zijn ook interessant omdat de productie nog kleinschalig is, voordat je het weet is de kelder leeg.

Hongarije wordt de laatste jaren herontdekt als wijnland. Jonge, gepassioneerde wijnmakers maken wijnen van zeer hoge kwaliteit, maar in zeer kleine hoeveelheden. Op The Great Yonder kan je samen met vinologe Rebeka Györfi wijnen van wereldklasse ontdekken. Echte pareltjes, speciaal voor ons geselecteerd.


Rebeka Györfi is één van de grootste wijnkenners in Hongarije van de nieuwe generatie. Iemand die alle jonge wijnmakers kent en weet waar te zoeken naar de meest bijzondere wijnen. Haar aandacht gaat met name uit naar duurzaam werkende wijnhuizen die kwaliteitswijn produceren op basis van terroir, zonder- of met minimale- interventie. 


Tijdens The Great Yonder zal Rebeka een bijzondere selectie wijnen selecteren. Tijdens de workshop helpt ze de deelnemer om zijn/haar eigen smakenpalet ontdekken. Ze is daarbij wars van snobisme, maar ze zal vertellen over de te proeven wijnen, de wijnmakers en de Hongaarse wijncultuur. Uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral over het plezier van het proeven. 


Deelnemers betalen voor deze workshop een nog nader te bepalen bedrag voor de te consumeren wijnen. Het gaat daarbij alleen om de inkoopprijs van de wijnen. Geen hoog bedrag dus. Wil je zo’n pareltje mee naar huis nemen? Dat kan, de wijnen kunnen on spot gekocht worden, direct van de wijnmaker.

wine tasting the great yonder