Vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Zijn er toch nog vragen onbeantwoord gebleven? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

Locatie

The Great Yonder vindt plaats in Bedepuszta: Village Retreat, een bijzonder vakantiedorpje in Noord Hongarije.
Er rijden transfers vanaf het vliegveld, maar je kan ook met eigen vervoer of openbaar vervoer komen. Airport transfer: Op dinsdag 6 augustus en zondag 11 augustus hebben we transfers van/naar het vliegveld. De transfertijden worden afgestemd op de aankomsttijden en pas in juni/juli bekend gemaakt. Auto: De populairste routes tussen de Benelux en Hongarije lopen via Frankfurt-Passau of via Praag-Bratislava. Neem vanaf Boedapest snelweg M3 tot Hatvan en sla af naar autoweg 21 in de richting van Salgotarján. Neem na de plaats Pászto, de afslag naar Nagybárkány en sla daar af naar Kisbárkány. Vlak voor Kisbárkány is uiteindelijk de afslag naar Bedepuszta. De afstand vanaf Boedapest is 95 km. Let op! De hele route gaat over asfaltwegen, negeer de navigatie als deze je een zandweg opstuurt. Openbaar vervoer: Met het OV naar Bedepuszta is mogelijk, het duurt aanmerkelijk langer dan met de auto, maar het is een interessante trip en goedkoop. Vanaf Puskas Stadion (metro 2) rijdt ieder uur om 40 minuten over het heel een bus naar Salgotarján. Koop een ticket in de bus of op het station tot de halte van Samsonháza. De rit tot aan de Boeddhistische stupa van Tar duurt 80 minuten. Bij de stupa kan je een thee drinken en overstappen op de bus naar Kisbárkány. Deze bus brengt je in 10 minuten naar Kisbárkány. Van hier is het 2 km lopen naar Bedepuszta; een mooie wandeling door het bos.
Nee, de enkele mensen die in het dorp wonen dragen allen bij aan het festival.
Ja, dat kan op www.villageretreat.eu
Onze doelstellingen reiken verder dan de commerciele expoitatie van de locatie. De kleinschaligheid van Bedepuszta biedt geweldige mogelijkheden op het gebied van voedselproductie, afvalverwerking, energieopwekking en waterhuishouding. Maar ook op het gebied van cultuur. Denk hierbij aan artists in residence, culturele uitwisselingsprogramma’s en kleine eigenzinnige evenementen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.bedepuszta.com/bedepuszta-project/

Faciliteiten

Ja, we hebben onze eigen glasvezelaansluiting die ons verbindt met de rest van de wereld. Op het festivalterrein, op de camping en in de huizen is wifi aanwezig.
Ja, er is goed bereik in het dorp en in de vallei.
Echte douches en toiletten. Er zijn 20 (semi)openbare toiletten in het dorp en 10 openbare douches. Daarnaast hebben de huizen en kamers allen eigen toilet en douche. Geen dixies of douchecabines dus.
Ja, het water is van goede kwaliteit. In de vallei onder Bedepuszta is een natuurlijke waterbron. Flessen water zijn in de bar verkrijgbaar.
Het is mogelijk om te pinnen voor munten, maar het is niet mogelijk om dit voor cash geld te doen.

Horeca

In de ochtend is er een ontbijtbuffet met brood, kaas, worst en zoetwaren, koffie en thee. Dit is in de prijs inbegrepen. In de middag zijn er verschillende gerechten verkrijgbaar zoals pizza, salades, snacks en veel meer. Vanaf de namiddag wordt dit aangevuld met dagmaaltijden en een uitgebreid aanbod van de grill. Er zijn veel vegetarische gerechten maar er wordt ook rekening gehouden met vegans. Als er allergieën zijn kan je dit aangeven bij de chef. Deze kan dan aangeven welke producten je wel en niet kan eten.
Wijn, limonade en een grote vaas pils (0,33) kostten vorig jaar 3 euro. We hopen dit jaar deze prijs te kunnen handhaven.
We werken met muntjes. Muntjes kunnen gekocht worden bij de receptie of de bar. Je kan afrekenen met euro's forinten of met pinpas.
Ja, het is wordt mogelijk om een maaltijd te reserveren voor het avondeten van 6 augustus. Het ontbijt van 7 augustus is in de ticketprijs inbegrepen.

Regels

Kinderen zijn welkom. Tot en met 4 jaar is toegang gratis, van 5 tot 14 jaar is een kinderticket noodzakelijk. Een kinderticket is halve prijs. De wellness is echter NIET toegankelijk voor kinderen. Er zijn veel speelmogelijkheden voor kinderen, maar volwassenen hebben ook een eigen plekje nodig.
Jazeker, kinderen kunnen spelen op de Meadow waar ze zich kunnen vermaken met kleine workshops en ouderwetse Hongaarse spelletjes. Verder is er speelgoed, een zwembad en heel veel natuur om te ontdekken. Ouders moeten wel zelf de verantwoordelijkheid over hun kinderen nemen.
- Voor honden dient een hondenticket aangeschaft te worden a 16 euro in de webshop. - De dieren mogen geen overlast veroorzaken. - De dieren dienen te worden aangelijnd binnen de grenzen van het dorp. - De dieren vallen onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar. - Binnen de grenzen van het dorp dient de eigenaar zelf de uitwerpselen van de dieren op te ruimen. - Dieren mogen niet bij de keuken.
Er zijn slechts een beperkt aantal accommodaties geschikt voor honden. Bij de volgende accommodaties is het toegestaan om een hond mee te nemen: Kóvács huis, Retro huis, mini cabins en uiteraard in eigen tent, caravan of camper.
Indien je een tent op gaat zetten met een tent oppervlakte van meer dan 4 m2 per persoon, dan dient hier toestemming voor gevraagd te worden. Dit opdat we overzicht houden op de beschikbare kampeerruimte.
Nee, op het festivalterrein zelf mogen geen eigen consumpties worden genuttigd. Buiten het festivalterrein, in de huizen en op het campingterrein mag je wel eigen consumpties nuttigen. Dit is belangrijk en er zal op gehandhaaft worden omdat het festival anders helaas niet rendabel kan zijn.

Algemeen

Je ticket geeft je het recht om op het festival te kamperen en gebruik te maken van het sanitair, van 6 augustus 15.00 uur tot 11 augustus 13.00. Verder is het muziek programma, het yoga programma en het programma zover betreft sprekers en activiteiten bij de ticketprijs inbegrepen. Ook ontbijt tijdens het festival is in de prijs inbegrepen. Overige maaltijden en drinken zijn niet bij de prijs inbegrepen. Exclusief zijn ook de onderdelen waar bijbetaling wordt gevraagd zoals huur mountainbikes, busvervoer, tastings, lockers en upgrades.
Je kan blijven van 6 augustus 15.00 uur tot 11 augustus 13.00 uur. Als je langer wilt blijven, neem dan contact op voor een aanvullende reservering. Als je een huis hebt gereserveerd dan kan je blijven tot 12 augustus 13.00 uur.
Vanaf 11 augustus is er geen programma, er is nog wel ontbijt op de 11e. Als je een huis huurt, dan kan je ook na het festival in Bedepuszta blijven. Wil je langer blijven neem dan contact op.
Normaal gesproken is het prachtig weer, overdag rond de 30 graden, ‘s nachts rond de 18 graden, maar helaas, op het weer kunnen we geen garantie geven. In het geval van slecht weer passen we het festival daar op aan. We raden ook aan voor de zekerheid in ieder geval een regenjas, een trui en eventueel rubber laarzen mee te nemen
We serveren van 's ochtends tot 's avonds eten en drinken. Indien je andere producten zoekt dan kan je terecht in Pászto of in Salgotarján.
We helpen graag, mail ons voor specifieke tips over reizen in Midden Europa of Hongarije.
We helpen graag, mail naar hello[at]thegreatyonder.eu
Ja en nee. We zijn geen stichting, maar winst is niet onze eerste drijfveer. Onze uitdaging is om het festival ondanks het relatief kleine aantal bezoekers toch rendabel te krijgen zodat we het project voort kunnen zetten. Mocht er ooit geld overblijven, dan zal dit worden geïnvesteerd in groene Bedepuszta projecten.
Jazeker. Als je een boompje koopt in onze webshop, dan kan je deze zelf planten tijdens het festival. Lig je liever in de hangmat? Dan planten wij de boom met alle plezier voor je..

Accommodatie

Voor huizen, kamers zijn zowel handdoeken als beddengoed verzorgd. Bij de cabins en Bell Tents is alleen beddengoed verzorgd.
Bij de meeste huizen mag en kan dat (Alma, Szilva, Bartok, Othello, Lenti en Dolina). Uiteraard moeten de gasten wel in het bezit zijn van een festivalticket. Graag wel van tevoren bij ons melden!
In de huizen en kamers zijn handdoeken aanwezig. Voor de overige accommodaties dien je zelf handdoeken mee te nemen. We adviseren wel zelf badhanddoeken mee te nemen voor het zwembad.
Als je een huis hebt gehuurd dan kan je gratis naast je huis parkeren. In alle andere gevallen kan je je auto parkeren op de weide voor een kleine vergoeding (een parking ticket is 4 euro per dag).
We kunnen ons niet herinneren dat het ooit heeft geregend op The Great Yonder, maar je weet maar nooit. Poncho's en laarzen zijn dan geen overbodige luxe, maar water-resistente zonnebrandolie zijn meer voor de hand liggend. Door de overstromingen in de lente, zijn er veel meer muggen dan normaal. Een anti-muggen spray kan veel ergernis besparen. Ga je zwemmen? Neem een grote handdoek mee.

De toestand in de wereld

Indien een maand voor het festival blijkt dat het festival niet door aan gaan vanwege corona, of blijkt dat de grenzen gesloten zullen zijn tijdens het festival, dan krijgen alle gasten binnen een week een totale refund van de festival tickets, de service tickets en de geboekte accommodatie. Alleen de betaalkosten vallen niet onder de refund.