Vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Zijn er toch nog vragen onbeantwoord gebleven? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

Situatie Corona

Nee helaas, is het festival zoals gepland verplaatst naar 2021. De nieuwe data zijn 11-12-13-14 augustus 2021. Maar misschien komt er wel A Little Yonder, een kleinschalige versie van The Great Yonder op de originele data.
Wie toch wil komen als de grenzen opengaan in augustus, kan dat aangeven via de mail. Met het beschikbare budget gaan we dan voor een kleine groep van maximaal 60 personen alsnog een deel het van het programma uitvoeren.
Ja, het dorp is geopend en er komen sowieso programma's. Alleen hoe minder mensen er komen des te kleinschaliger het wordt.

Locatie

The Great Yonder vindt plaats in Bedepuszta, een dorpje in Noord Hongarije.
Er rijden speciale bussen vanaf het vliegveld, maar je kan ook met eigen vervoer of openbaar vervoer komen. Speciale bus: Er rijden bussen tussen het vliegveld van Boedapest en Bedepuszta. Check de webshop voor data en tijden. Auto: De populairste routes tussen de Benelux en Hongarije lopen via Frankfurt-Passau of via Praag-Bratislava. Neem vanaf Boedapest snelweg M3 tot Hatvan en sla af naar autoweg 21 in de richting van Salgotarján. Neem na de plaats Pászto, de afslag naar Nagybárkány en sla daar af naar Kisbárkány. Vlak voor Kisbárkány is uiteindelijk de afslag naar Bedepuszta. De afstand vanaf Boedapest is 95 km. Let op! De hele route gaat over asfaltwegen, negeer de navigatie als deze je een zandweg opstuurt. Openbaar vervoer: Met het OV naar Bedepuszta is mogelijk, het duurt aanmerkelijk langer dan met de auto, maar het is een interessante trip en goedkoop. Vanaf Puskas Stadion (metro 2) rijdt ieder uur om 40 minuten over het heel een bus naar Salgotarján. Koop een ticket in de bus of op het station tot de halte van Samsonháza. De rit tot aan de Boeddhistische stupa van Tar duurt 80 minuten. Bij de stupa kan je een thee drinken en overstappen op de bus naar Kisbárkány. Deze bus brengt je in 10 minuten naar Kisbárkány. Van hier is het 2 km lopen naar Bedepuszta; een mooie wandeling door het bos.
Nee, de enkele mensen die in het dorp wonen dragen allen bij aan het festival.
Ja, dat kan binnenkort op www.bedepuszta.com
Onze doelstellingen reiken verder dan de commerciele expoitatie van de locatie. De kleinschaligheid van Bedepuszta biedt geweldige mogelijkheden op het gebied van voedselproductie, afvalverwerking, energieopwekking en waterhuishouding. Maar ook op het gebied van cultuur. Denk hierbij aan artists in residence, culturele uitwisselingsprogramma’s en kleine eigenzinnige evenementen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.bedepuszta.com/bedepuszta-project/

Faciliteiten

Ja, we hebben onze eigen glasvezelaansluiting die ons verbindt met de rest van de wereld. Op het festivalterrein, op de camping en in de huizen is wifi aanwezig.
Ja, er is redelijk goed bereik in het dorp en in de vallei.
Echte douches en toiletten. Er zijn 18 (semi)openbare toiletten in het dorp en 8 openbare douches. Daarnaast hebben de huizen en kamers allen eigen toilet en douche. Geen dixies of douchecabines dus.
Ja, maar de lokale bevolking drinkt meestal bronwater uit de fles. In de vallei onder Bedepuszta is een natuurlijke waterbron. Flessen water zijn bij de receptie verkrijgbaar.
Het is mogelijk om te pinnen voor munten, maar het is niet mogelijk om dit voor cash geld te doen.

Horeca

De koks bieden dagelijks een uitgebreid assortiment aan met modern en traditioneel eten. Er wordt in het aanbod van eten rekening gehouden met vegetariërs en vegans, als er allergiën zijn kan je dit aangeven bij de chef. Deze kan dan aangeven welke producten je wel en niet kan eten.
Standaard wijn, fris en pils kosten ongeveer 2.50 euro. We werken met muntjes, 1 munt is 2.50 euro.
We werken met muntjes. Muntjes kunnen gekocht worden bij de receptie of de bar. Helaas kan er waarschijnlijk niet worden gepind. Neem daarom contanten mee.
Ja, maar beperkt. Iedere ochtend is er een kleine stand met lokale producten zoals kaas en zoetewaren. Maar let op! Deze is alleen in de ochtend aanwezig.
Ja, het isbinnenkort mogelijk om een maaltijd te reserveren voor het ontbijt van 12 augustus en het avondeten van 11 augustus.

Regels

Kinderen zijn welkom. Tot 4 jaar is toegang gratis, van 5 tot 12 jaar is een kinderticket noodzakelijk. Een kinderticket is halve prijs.
Jazeker, kinderen kunnen spelen op het Speelveld waar ze zich kunnen vermaken met kleine workshops en ouderwetse Hongaarse spelletjes. Verder is er speelgoed, een zwembad en heel veel natuur om te ontdekken. Ouders moeten wel zelf de verantwoordelijkheid over hun kinderen nemen.
Onder voorwaarden is het toegestaan om kleine huisdieren mee te nemen naar The Great Yonder: - dieren mogen geen overlast veroorzaken - dieren dienen indien nodig te worden aangelijnd - dieren vallen onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar
Indien je een tent op gaat zetten met een tent oppervlakte van meer dan 4 m2 per persoon, dan dient hier toestemming voor gevraagd te worden. Dit om te voorkomen dat er een tekort aan kampeerruimte ontstaat.
Nee, op het festivalterrein zelf mogen geen eigen consumpties worden genuttigd. Buiten het festivalterrein, in de huizen en op het campingterrein mag je wel eigen consumpties nuttigen. Dit is belangrijk en er zal op gehandhaaft worden omdat het festival anders helaas niet rendabel kan zijn.

Algemeen

Je ticket geeft je het recht om op het festival te kamperen en gebruik te maken van het sanitair, van 11 augustus 15.00 uur tot 16 augustus 12.00. Verder is het muziek programma, het yoga programma en het programma zover betreft sprekers en activiteiten bij de ticketprijs inbegrepen. Ook ontbijt tijdens het festival is in de prijs inbegrepen. Avondeten op 11 augustus en ontbijt op 12 augustus zijn niet in de prijs inbegrepen, Eten, drinken en boodschappen zijn ook niet bij de prijs inbegrepen.Exclusief zijn ook de onderdelen waar bijbetaling wordt gevraagd zoals huur mountainbikes, busvervoer, lockers en upgrades.
Je kan kamperen van 11 augustus 15.00 uur tot en met 16 augustus 12.00 uur.
Vanaf 16 augustus is er geen programma, er is nog wel ontbijt op de 16e.
Normaal gesproken is het prachtig weer, overdag rond de 30 graden, ‘s nachts rond de 18 graden, maar helaas, op het weer kunnen we geen garantie geven. In het geval van slecht weer passen we het festival daar op aan. We raden ook aan voor de zekerheid in ieder geval een regenjas, een trui en eventueel rubber laarzen mee te nemen
Bij de receptie kan je terecht voor een aantal basic producten. Indien je andere producten zoekt dan kan je terecht in Pászto of in Salgotarján.
We helpen graag, mail ons voor specifieke tips over reizen in Midden Europa of Hongarije.
We helpen graag, mail naar hello[at]thegreatyonder.eu
Ja en nee. We zijn geen stichting, maar winst is niet onze eerste drijfveer. Onze uitdaging is om het festival ondanks het relatief kleine aantal bezoekers toch rendabel te krijgen zodat we het project voort kunnen zetten. Mocht er toch geld overblijven, dan wordt dit gestopt in het biodiversiteit project.

Accommodatie

Voor huizen, kamers, Garden Beds en Bell Tents is beddengoed verzorgd.
Bij de meeste huizen mag en kan dat (Alma, Tolstoj, Bartok, Othello, Lenti en Dolina). Uiteraard moeten de gasten wel in het bezit zijn van een festivalticket.
Nee, handdoeken dien je zelf mee te nemen.
Als je een huis hebt gehuurd dan kan dat inderdaad. Als je een kamer of glamping optie hebt gehuurd dan kan dat niet en dien je een aparte parking ticket te bestellen voor een plek op de parking (webshop).