Vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Zijn er toch nog vragen onbeantwoord gebleven? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

Locatie

The Great Yonder vindt plaats in Bedepuszta: Village Retreat, een vakantiedorpje in Noord Hongarije.
Er rijden speciale bussen vanaf het vliegveld, maar je kan ook met eigen vervoer of openbaar vervoer komen. Speciale bus: Er rijden bussen tussen het vliegveld van Boedapest en Bedepuszta. Check de webshop voor data en tijden. Als je een busticket hebt gekocht krijg je in juni of juli een mail waarin je aan kan geven welke bus je wil nemen. Auto: De populairste routes tussen de Benelux en Hongarije lopen via Frankfurt-Passau of via Praag-Bratislava. Neem vanaf Boedapest snelweg M3 tot Hatvan en sla af naar autoweg 21 in de richting van Salgotarján. Neem na de plaats Pászto, de afslag naar Nagybárkány en sla daar af naar Kisbárkány. Vlak voor Kisbárkány is uiteindelijk de afslag naar Bedepuszta. De afstand vanaf Boedapest is 95 km. Let op! De hele route gaat over asfaltwegen, negeer de navigatie als deze je een zandweg opstuurt. Openbaar vervoer: Met het OV naar Bedepuszta is mogelijk, het duurt aanmerkelijk langer dan met de auto, maar het is een interessante trip en goedkoop. Vanaf Puskas Stadion (metro 2) rijdt ieder uur om 40 minuten over het heel een bus naar Salgotarján. Koop een ticket in de bus of op het station tot de halte van Samsonháza. De rit tot aan de Boeddhistische stupa van Tar duurt 80 minuten. Bij de stupa kan je een thee drinken en overstappen op de bus naar Kisbárkány. Deze bus brengt je in 10 minuten naar Kisbárkány. Van hier is het 2 km lopen naar Bedepuszta; een mooie wandeling door het bos.
Nee, de enkele mensen die in het dorp wonen dragen allen bij aan het festival.
Ja, dat kan op www.villageretreat.eu
Onze doelstellingen reiken verder dan de commerciele expoitatie van de locatie. De kleinschaligheid van Bedepuszta biedt geweldige mogelijkheden op het gebied van voedselproductie, afvalverwerking, energieopwekking en waterhuishouding. Maar ook op het gebied van cultuur. Denk hierbij aan artists in residence, culturele uitwisselingsprogramma’s en kleine eigenzinnige evenementen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.bedepuszta.com/bedepuszta-project/

Faciliteiten

Ja, we hebben onze eigen glasvezelaansluiting die ons verbindt met de rest van de wereld. Op het festivalterrein, op de camping en in de huizen is wifi aanwezig.
Ja, er is redelijk goed bereik in het dorp en in de vallei.
Echte douches en toiletten. Er zijn 18 (semi)openbare toiletten in het dorp en 8 openbare douches. Daarnaast hebben de huizen en kamers allen eigen toilet en douche. Geen dixies of douchecabines dus.
Ja, maar de lokale bevolking drinkt meestal bronwater uit de fles. In de vallei onder Bedepuszta is een natuurlijke waterbron. Flessen water zijn bij de receptie verkrijgbaar.
Het is mogelijk om te pinnen voor munten, maar het is niet mogelijk om dit voor cash geld te doen.

Horeca

De koks bieden dagelijks een uitgebreid assortiment aan met modern en traditioneel eten. Er wordt in het aanbod van eten rekening gehouden met vegetariërs en vegans, als er allergiën zijn kan je dit aangeven bij de chef. Deze kan dan aangeven welke producten je wel en niet kan eten.
Standaard wijn, fris en pils kosten ongeveer 2.50 euro. We werken met muntjes, 1 munt is 2.50 euro.
We werken met muntjes. Muntjes kunnen gekocht worden bij de receptie of de bar. Een minuutje is 2.50 euro.
Ja, het is wordt mogelijk om een maaltijd te reserveren voor het ontbijt van 11 augustus en het avondeten van 10 augustus.

Regels

Kinderen zijn welkom. Tot 4 jaar is toegang gratis, van 5 tot 14 jaar is een kinderticket noodzakelijk. Een kinderticket is halve prijs.
Jazeker, kinderen kunnen spelen op het Speelveld waar ze zich kunnen vermaken met kleine workshops en ouderwetse Hongaarse spelletjes. Verder is er speelgoed, een zwembad en heel veel natuur om te ontdekken. Ouders moeten wel zelf de verantwoordelijkheid over hun kinderen nemen.
Onder voorwaarden is het toegestaan om kleine huisdieren mee te nemen naar The Great Yonder. Neem voor toestemming contact met ons op: - dieren mogen geen overlast veroorzaken - dieren dienen te worden aangelijnd - dieren vallen onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar
Indien je een tent op gaat zetten met een tent oppervlakte van meer dan 4 m2 per persoon, dan dient hier toestemming voor gevraagd te worden. Dit om te voorkomen dat er een tekort aan kampeerruimte ontstaat.
Nee, op het festivalterrein zelf mogen geen eigen consumpties worden genuttigd. Buiten het festivalterrein, in de huizen en op het campingterrein mag je wel eigen consumpties nuttigen. Dit is belangrijk en er zal op gehandhaaft worden omdat het festival anders helaas niet rendabel kan zijn.

Algemeen

Je ticket geeft je het recht om op het festival te kamperen en gebruik te maken van het sanitair, van 10 augustus 15.00 uur tot 15 augustus 13.00. Verder is het muziek programma, het yoga programma en het programma zover betreft sprekers en activiteiten bij de ticketprijs inbegrepen. Ook ontbijt tijdens het festival is in de prijs inbegrepen. Avondeten op 10 augustus en ontbijt op 11 augustus zijn niet in de prijs inbegrepen, Eten, drinken en boodschappen zijn ook niet bij de prijs inbegrepen. Exclusief zijn ook de onderdelen waar bijbetaling wordt gevraagd zoals huur mountainbikes, busvervoer, lockers en upgrades.
Je kan kamperen van 10 augustus 15.00 uur tot en met 15 augustus 13.00 uur.
Vanaf 15 augustus is er geen programma, er is nog wel ontbijt op de 15e.
Normaal gesproken is het prachtig weer, overdag rond de 30 graden, ‘s nachts rond de 18 graden, maar helaas, op het weer kunnen we geen garantie geven. In het geval van slecht weer passen we het festival daar op aan. We raden ook aan voor de zekerheid in ieder geval een regenjas, een trui en eventueel rubber laarzen mee te nemen
Bij de receptie kan je terecht voor een aantal basic producten. Indien je andere producten zoekt dan kan je terecht in Pászto of in Salgotarján.
We helpen graag, mail ons voor specifieke tips over reizen in Midden Europa of Hongarije.
We helpen graag, mail naar hello[at]thegreatyonder.eu
Ja en nee. We zijn geen stichting, maar winst is niet onze eerste drijfveer. Onze uitdaging is om het festival ondanks het relatief kleine aantal bezoekers toch rendabel te krijgen zodat we het project voort kunnen zetten. Mocht er toch geld overblijven, dan wordt dit gestopt in het biodiversiteit project.

Accommodatie

Voor huizen, kamersen Bell Tents is beddengoed verzorgd. Voor cabins is geen beddengoed verzorgd.
Bij de meeste huizen mag en kan dat (Alma, Tolstoj, Bartok, Othello, Lenti en Dolina). Uiteraard moeten de gasten wel in het bezit zijn van een festivalticket.
Nee, handdoeken dien je zelf mee te nemen.
Als je een huis hebt gehuurd dan kan dat inderdaad. Als je een kamer of glamping optie hebt gehuurd dan kan dat niet en dien je een aparte parking ticket te bestellen voor een plek op de parking (webshop).

Corona

Indien een maand voor het festival blijkt dat het festival niet door aan gaan vanwege corona, of blijkt dat de grenzen gesloten zullen zijn tijdens het festival, dan krijgen alle gasten binnen een week een totale refund van de festival tickets, de service tickets en de geboekte accommodatie. Alleen de betaalkosten vallen niet onder de refund.
Er zijn 3 redenen waarom wij geloven dat het festival in 2021 gewoon door zal gaan: 1. Op The Great Yonder geldt een maximum van 250 gasten. Vorig jaar tijdens de corona crisis was het maximum voor evenementen in augustus 500 personen. 2. Het is voor ons relatief eenvoudig om maatregelen door te voeren i.v.m. de corona situatie. Eén van de thema's van The Great Yonder is ruimte, en daar hebben we heel veel van; we zullen vrij eenvoudig eventuele aanpassingen door kunnen voeren rond de bar, de keuken en de sanitaire voorzieningen. 3. Augustus is ver weg en naar het lijkt de minst kwetsbare maand omdat het leven zich dan voornamelijk buiten afspeelt. Bovendien is gebleken dat de overheid erop inzet dat in de maanden juli en augustus de grenzen sowieso open zouden moeten gaan.