Venues

De weides, boomgaarden en boerderijtjes in het zuidelijk deel van het dorp zijn met behoud van authenticiteit verbouwd en hebben nu een recreatieve functie.

Te beginnen bij de Yonderbar, de huiskamer van het dorp, een gezellige kroeg met overdekt terras en een grote bartuin, waar ook het podium te vinden is. Iedere avond na zonsondergang wordt in de hoek van de tuin een kampvuur ontstoken. Heuvelopwaarts lopend passeer je de keuken, waar van ’s middags tot ’s avonds wordt gekookt. Daarnaast ligt het Paviljoen, waar je terecht kan voor het ontbijt, maar ook voor een potje pool.

Vervolgens passeer je het zwembad en de Folk Fair speeltuin, de zomerbar en de picknicktafels. Tussen de oude appel- en perenbomen hangen hangmatten. Het daarnaast gelegen Clubhuis is geopend tijdens het festival. Verder lopend passeer je de hammock toren, ook weer zo’n relaxed plekje met uitzicht over de vallei en kom je bij de voormalige dorpsschool. De school is omgebouwd tot een multifunctionele ruimte waar films worden vertoond en workshops worden gegeven.

Het wijnterras en de kelder liggen tegenover de school, hier kan je tijdens The Great Yonder terecht voor tastings en de exclusieve diners. Loop verder over het glamping terrein naar het Yoga huis, het hoogste gebouw in het dorp en tevens de locatie van de wellness. Achter het Yogahuis ligt de Yogatuin, een heerlijk gazon tussen de walnootbomen.

Aan de voet van de heuvel tenslotte bevinden zich het beachvolleybal veld en het hammock camp.

> Yonderbar
> Paviljoen
> Zwembad
> Podium
> Zomerbar
> Folk Fair
> Clubhuis
> Weide
> School
> Wijnterras
> Wellness
> Vuurplaats
> Receptie
> Overig

De Yonderbar

Het eerste gebouw als je Bedepuszta binnen komt is de Yonderbar, de knusse huiskamer van het dorp. Hier kan je van vroeg tot laat terecht voor huisgemaakte limonades, regionaal gestookte palinka en goede bieren. De bar is een gezellige ruimte met een toog, een salon met een grote collectie goede bordspellen en een overdekt buitenterras met uitzicht over het Matragebergte en de bartuin.

> Openingstijden: 8:00- ’s nachts 

Paviljoen

Het Paviljoen is een grote overdekte ruimte met 140 zitplaatsen waar gasten ’s ochtends terecht kunnen voor een goed ontbijt. De rest van de dag is het Paviljoen een openbare plek waar gegeten kan worden of gepoold kan worden. Eten wordt verzorgd vanuit de keuken tegenover het Paviljoen.

Zwembad

Het zwembad is een heerlijke plek om af te koelen. naast het zwembad ligt een veldje met zonnematjes. Ook is er een pierebadje voor de kleintjes. Het zwembad is open van zonsopkomst tot zonsondergang.

Podium

Het podium staat in de bartuin voor de Yonderbar. Hier vinden dagelijks concerten plaats. Ook zittend op het overdekte terras of in de theetuin is het podium goed te zien, de tuin zelf biedt plek aan 250 personen. ’s Avonds wordt iedere avond een klein vuur gemaakt bij de vuurplaats aan de andere zijde van de bartuin.

Zomerbar

Heuvelopwaarts vanaf het Paviljoen en het Zwembad kom je bij een gezellige zone met picknicktafels en hangmatten waar je terecht kan bij de Zomerbar voor lokaal gemaakte fruitlimonades en Hongaarse wijnen en speciaalbieren. 

Folk Fair

Gedurende het gehele festival staat de Folk Fair uit Hollókö in het dorp. De Folk Fair bestaat uit mooi vormgegeven houten speeltoestellen, waaronder een met de hand aangedreven draaimolen. Er is begeleiding aanwezig die de kinderen uitlegt wat er te doen is en hoe het een en ander in zijn werk gaat. Ook komt er een grote knutseltafel voor de kinderen.

Clubhuis

Het Clubhuis is een relax-plek in een oude boerderij waar je tafelvoetbal of ping pong kan spelen en een dartpijltje kan gooien, maar waar je je ook heerlijk in de schaduw kunt terugtrekken voor een spelletje van het een of ander. In het Clubhuis kan je je ook terugtrekken met je laptop. Er staat bovendien een grote boekenkast met een mooie collectie Nederlands- en Engelstalige boeken en een fraaie collectie stripboeken van klassiekers als Guust Flater en Robbedoes tot Corto Maltese en moderne strips. Een feestje voor de liefhebber. Het Clubhuis is alleen toegankelijk voor 12 jaar en ouder.

De Weide

Op de Weide staan 4 hoge palen met drie heerlijke hangmatten vanwaar je in alle rust uitkijkt over de vallei. Aan de voet van de heuvel, tussen de School en het Clubhuis ligt het badmintonveld.

School

De voormalige dorpsschool is omgebouwd tot een grote ruimte die wordt gebruikt voor lezingen. Ook kan de ruimte gebruikt worden voor yoga en workshops. Bovendien vinden hier de filmvoorstellingen plaats. Mocht het weer tegenvallen dan wordt deze ruimte ook ingezet voor de diners en tastings. 

Wijnterras

Het wijnterras ligt op een lommerrijk plekje met uitzicht over de vallei. Het terras ligt boven de kelder waar de weckpotten staan opgeslagen van het eten dat we in het dorp oogsten en inmaken. Het wijnterras dient als lokatie voor de tastings en de diners van chefkok Herb van Drongelen.

Wellness

Op het hoogste punt van Bedepuszta staan het Yoga huis en de wellness. De sauna biedt plek aan 5 personen en in de tuin achter het huis staan een hot tub en een Transylvaanse zoutwater tobbe. Tijdens het festival zal de sauna iedere ochtend en avond aan staan. In het Yoga huis worden massages gegeven. Yoga sessies vinden normaal gesproken plaats in de Yoga tuin achter het gebouw.

Hammocks & Volleybal

Naast het beachvolleybalveld en vlakbij de Yonderbar vind je de meest relaxte plek van het dorp, het Hammock Camp, waar je in één van de  20 hangmatten weg kan dommelen, een drankje weg kan nippen of een boek kan lezen.
Het beachvolleybalveld ligt midden in het groen en biedt een goede reden om de hangmat uit te komen. En vice versa natuurlijk.

Vuurplaats

Na zonsondergang ontsteken we een klein vuur op de vuurplaats, de beste plek voor goede verhalen of sing-alongs met de akoestische gitaar. Vanaf de vuurplaats heb je een prachtige uitzicht over de vallei. Er is geen volle maan dit jaar. Dat betekent dus volop sterren in de hemel.

Receptie

Bij de receptie vind je een balie voor gastenservice. Ook kun je hier terecht voor munten. ’s Ochtend staan hier ook twee kraampjes met kazen en yoghurt van de lokale kaasmaker en huisgemaakt lekkernijen van Zsuzsa Lekvár.

Overige faciliteiten

Er zijn voldoende toiletten en douches (zie kaart) op het terrein. We hebben daarom geen chemische toiletten en cabine/groepsdouches. Tijdens het festival wordt op 50 meter van het dorp een parking aangelegd.