Venues

De weides, boomgaarden en boerderijtjes in het zuidelijk deel van het dorp zijn met behoud van authenticiteit verbouwd en hebben nu een recreatieve functie.

Te beginnen bij de Yonderbar, de huiskamer van het dorp, een gezellige kroeg met overdekt terras en een grote bartuin, waar ook het podium te vinden is. Iedere avond na zonsondergang wordt in de hoek van de tuin een kampvuur ontstoken. Heuvelopwaarts lopend passeer je de keuken, waar van ’s middags tot ’s avonds wordt gekookt. Daarnaast ligt het Paviljoen, waar je terecht kan voor het ontbijt, maar ook voor een potje pool.

Vervolgens kom je langs het zwembad en de Folk Fair speeltuin, de zomerbar en de picknicktafels. Bij de oude appel- en perenbomen hangen hangmatten. Het daarnaast gelegen Clubhuis is geopend tijdens het festival. Verder lopend passeer je de hammock toren, ook weer zo’n relaxed plekje met uitzicht over de vallei, en kom je bij de voormalige dorpsschool. De oude school is omgebouwd tot een multifunctionele ruimte waar films worden vertoond en workshops worden gegeven.

Het wijnterras en de kelder liggen tegenover de school, hier kan je tijdens The Great Yonder terecht voor tastings en de exclusieve diners. Loop verder over het glamping terrein naar de Wellness Garden, het hoogstgelegen gebouw in het dorp met een hot tub, een cold tub, 2 sauna’s en een meditatietoren.
Yonderbar

Het eerste gebouw als je Bedepuszta binnen komt is de Yonderbar, de knusse huiskamer van het dorp. Hier kan je van vroeg tot laat terecht voor Hongaarse wijnen, huisgemaakte limonades, regionaal gestookte pálinka en goede bieren. De bar is een gezellige ruimte met een toog, een salon met een grote collectie goede bordspellen en een overdekt buitenterras met uitzicht over het Matragebergte en de bartuin. Alhoewel het na middernacht stil is elders in het dorp, is het in de Yonderbar vaak feest tot de late uurtjes.

Podium

Het podium staat in de bartuin voor de Yonderbar. Hier vinden dagelijks drie concerten plaats. Er liggen zitzakken vanwaar je relaxed muziek kan liggen luisteren. Maar ook zittend op het overdekte terras of in de theetuin is het podium goed te zien, uiteraard kan er ook gedanst worden. ’s Avonds wordt iedere avond een klein vuur gemaakt bij de vuurplaats aan de andere zijde van de bartuin. De bartuin wordt verlicht door 150 kleurige lampjes.

Paviljoen

Het Paviljoen is een grote overdekte ruimte met 140 zitplaatsen waar je ’s ochtends terecht kunnen voor een goed ontbijt. De rest van de dag is het Paviljoen een openbare plek waar gegeten kan worden of een spelletje pool gespeeld kan worden. Eten wordt verzorgd vanuit de keuken tegenover het Paviljoen.

Zwembad

Het zwembad is een heerlijke plek om af te koelen. naast het zwembad ligt een veldje met zonnematjes. Ook is er een pierebadje voor de kleintjes. Het zwembad is open van zonsopkomst tot zonsondergang.

Zomerbar

Heuvelopwaarts vanaf het Paviljoen en het zwembad kom je bij een gezellige zone met hangmatten en de zomerbar, waar je terecht kan voor lokaal gemaakte fruitlimonades, Hongaarse wijnen en speciaalbieren. 

Fun Folk Fair

Gedurende het gehele festival staat de Fun Folk Fair uit Hollókö in het dorp. De Folk Fair bestaat uit mooi vormgegeven houten speeltoestellen, waaronder een met de hand aangedreven draaimolen. Er is begeleiding aanwezig die de kinderen uitlegt wat er te doen is en hoe het een en ander in zijn werk gaat. Ook komt er een grote knutseltafel voor de kinderen.

Pear Trees

Op de weide staan drie oude perenbomen met daartussen, in de schaduw van de hoge bomen, een groot schaakbord. Deze plek is één van de populairste locaties voor semi-akoestische concerten van de artiesten. Naast de bomen staat een installatie met 9 hangmatten en even verderop staat een een andere installatie met hangmatten en schaduwdoeken vanwaar je in alle rust uitkijkt over de vallei Kinderen kunnen op de weide spelen en aan de voet van de heuvel, tussen de School en het Clubhuis, ligt een badmintonveld.

Clubhuis

Het Clubhuis is een relax-plek in een oude boerderij waar je ping pong kan spelen en een dartpijltje kan gooien, maar waar je je ook heerlijk in de schaduw kunt terugtrekken voor een spelletje van het een of ander. Er is een tv kamer en er staat een grote boekenkast met een mooie collectie Nederlands- en Engelstalige boeken en een fraaie collectie stripboeken van klassiekers als Guust Flater en Robbedoes tot Corto Maltese. Het Clubhuis is alleen toegankelijk voor 12 jaar en ouder.

Piggy Barn

Naast het Club Huis staat de Piggy Barn, waar kleine kinderen kunnen spelen met spelletjes en de poppenkast. Boven is een kleine hooizolder waar grotere kinderen comics kunnen lezen. Rond de Piggy Barn staan schommels en een trampoline op de Meadow.

School

De voormalige dorpsschool is omgebouwd tot een grote ruimte die wordt gebruikt voor lezingen. Ook kan de ruimte gebruikt worden voor yoga en workshops. De akoestiek in het schoolgebouw is zeer goed, de ruimte wordt dan ook gebruikt door artiesten voor optredens. Bovendien vinden hier de filmvoorstellingen plaats. Mocht het weer tegenvallen dan wordt deze ruimte ook ingezet voor tastings. 

Hill Terrace

Het wijnterras ligt op een lommerrijk plekje met uitzicht over de vallei. Het terras ligt boven de kelder waar de weckpotten staan opgeslagen van het eten dat we in het dorp oogsten en inmaken.

Meadow

De Meadow is het open terrein tussen de School en het Zwembad. Hangmatten, zitzakken, schommels, schaduwplekjes; de Meadow is de chill zone van het festivalterrein.

Wellness

Op het hoogste punt van Bedepuszta vind je de Wellness Garden, een heerlijke plek omzoomd door notenbomen. s’ Ochtends gaat de sauna aan en buiten in de tuin staan een jacuzzi en een grote hot tub. In het gebouw worden op afspraak massages gegeven.

Vuurplaats

Na zonsondergang ontsteken we een klein vuur op de vuurplaats, de beste plek voor goede verhalen of sing-alongs met de akoestische gitaar. Vanaf de vuurplaats heb je een prachtige uitzicht over de vallei. Er is geen volle maan dit jaar. Dat betekent dus volop sterren in de hemel.

Receptie

Bij de receptie vind je een balie voor gastenservice. Ook kun je hier terecht voor munten. ’s Ochtend staan hier ook twee kraampjes met kazen en yoghurt van de lokale kaasmaker en huisgemaakt lekkernijen van Zsuzsa Lekvár.

Overige faciliteiten

Er zijn ruim voldoende toiletten en douches (zie kaart) op het terrein. We hebben daarom geen chemische toiletten en cabine/groepsdouches. Tijdens het festival wordt op 50 meter van het dorp een parking aangelegd.