Qi Gong

 Qi Gong kun je ruim vertalen als  ‘oefenen met energie’ of ‘je energie onderzoeken’. Het komt voort  uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, er wordt gezegd dat er wel 3.000 oefeningen zijn. Er is bewegende Qi Gong, stilstaande en ook is meditatie een vorm van Qi Gong. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Chi) in het lichaam. Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. Door regelmatige beoefening worden de zelf genezende krachten in gang gezet en regenereert het lichaam. Het ontspant, kalmeert de geest en brengt de verbinding van lichaam en geest weer in balans.In een les doen we Chi-zelfmassage en een aantal bewegende Qi Gong oefeningen waarna je je fris, fit en vitaal zult voelen. De bewegen zijn vloeiend en gaan continu in elkaar over. Er is geen voorkennis of conditie voor nodig.
Bewust bewegen ontspant en brengt de geest terug naar een natuurlijke staat van zijn: innerlijk geconcentreerd, open en helder. Dát is wat Qi Gong is. 

Over Linda en Nanda

Linda en Nanda leven met hun partners in Bedepuszta, van hieruit organiseren ze workshops, lessen and retraites.”. 

LINDA: 46 jaar, getrouwd en 2 kinderen.

“Als kind al begonnen met bewegen en er nooit meer mee gestopt. Begonnen met kunstschaatsen, daarna een dansopleiding en een professionele danscarriëre bij het Internationaal Danstheater. Na het dansen heb ik een opleiding gedaan tot GYROTONIC trainer en yoga docent.”

NANDA: 55 jaar, getrouwd.

“Als ik ergens in geloof dan is het dat het lichaam vele malen wijzer is dan de geest…. Ik ben, sinds 2004, Tai Chi Chuan docent & sinds 2017 is daar Yin Yoga bijgekomen. Daarnaast ben ik oefentherapeut Mensendieck.”