Jam de la Creme

Vijf jaar geleden stond Jam de la Creme zowel op het Sziget Festival als op Sziget Detox, de voorloper van The Great Yonder. Als organisatie zijn we werkzaam in de festival industrie dus hebben we veel bijzondere concerten gezien, maar dit optreden staat absoluut in onze top drie.

Het recept van Jam de la Creme: breng topmuzikanten die graag met elkaar willen spelen bij elkaar, stel een bandleider aan, and let it flow! Verwacht dus geen klassieke jam met alleen maar blues en covers, maar het uitproberen van nieuwe nummers, het overlopen van stijlen, de geboorte van nieuwe songs, de geïnspireerde artiest aan het werk. De artiesten spelen niet alleen ’s avonds op het podium. Overdag kan je iemand aantreffen met een geluidsschaal bij de ochtend yoga, of met een gitaar onder de perenboom in de middagzon, ook de artiesten zijn in Bedepuszta op vakantie, maar dan wel met instrumenten.

Wie komen er? Dat weten we nog niet precies. Veel artiesten willen graag , maar The Great Yonder valt samen met Lowlands dus we zullen pas aan het begin van de zomer uitsluitsel hebben. De bandleider van Jam de la Creme, Stef van Es, is als een voetbalcoach bezig een mooie groep topmuzikanten samen te stellen die elkaar goed aanvoelen. Naast de artiesten van Jam de la Creme die gedurende het gehele festival op The Great Yonder zullen verblijven, zijn er ook iedere dag gastmuzikanten. Ook enkele van deze gasten (bijvoorbeeld Jungle by Night) zullen met Jam de la Creme meespelen. Artiesten die tot nog toe bevestigd hebben zijn:

Janne Schra (zang), Qeaux Qeaux Joans (zang), Maaike Houtman (zang), Joy von Winckelmann (zang), Guus van der Steen (spoken word), Jesse Smits (handpan), Joshua Samson (hang, percussie), Sumire Hara (viool), Stef van Es (gitaar), Bobby Jacobs (bas), Mark Haanstra (bas), Eddy van Dongen (drum) en Greg Smith (drum, toetsen).

jam_de_la_creme