Jam de la Creme

De niet bestaande muziek van Jam de la Creme mag op The Great Yonder niet ontbreken. Topmuzikanten mogen freewheelen en de muziek maken die ze zelf willen maken met muzikanten met wie ze graag willen werken.
Omdat er dit jaar ook ‘gewone’ bands op het podium staan, is er ’s avonds minder speeltijd, maar de muzikanten kunnen natuurlijk ook overdag hun ei kwijt.

Het recept van Jam de la Creme: breng topmuzikanten die graag met elkaar willen spelen bij elkaar, stel een bandleider aan, and let it flow! Verwacht dus geen klassieke jam met alleen maar blues en covers, maar het uitproberen van nieuwe nummers, het overlopen van stijlen, de geboorte van nieuwe songs, de geïnspireerde artiest aan het werk. De artiesten spelen niet alleen ’s avonds op het podium. Overdag kan je iemand aantreffen met een geluidsschaal bij de ochtend yoga, of met een gitaar onder de perenboom in de middagzon, ook de artiesten zijn in Bedepuszta op vakantie, maar dan wel met instrumenten.

Wie komen er? Dat weten we nog niet precies. De bandleider van Jam de la Creme, Stef van Es, is als een voetbalcoach bezig een mooie groep topmuzikanten samen te stellen die elkaar goed aanvoelen. Naast de artiesten van Jam de la Creme die gedurende het gehele festival op The Great Yonder zullen verblijven, zijn er ook iedere dag gastmuzikanten. Ook enkele van deze gasten (bijvoorbeeld Jungle by Night) zullen met Jam de la Creme meespelen. Artiesten die tot nog toe bevestigd hebben zijn:


De improvisaties van Jam de la Crème mogen op The Great Yonder 2020 niet ontbreken. Topmuzikanten mogen freewheelen en...

Geplaatst door The Great Yonder op Zondag 15 december 2019