Douwe Bob

Douwe Bob

Dit jaar komt Douwe Bob voor de derde keer naar Bedepuszta toe. De plek noemt hij bijna magisch en het concept van The Great Yonder vindt hij geweldig. Back to basic, zonder band, maar met gitaar en muzikale vrienden zoals Diederik Nomden. Als artiest brak Douwe Bob door in de eerste editie van ‘Beste singer/songwriter van Nederland’. De hoofdprijs voor deze competitie was een optreden op Sziget, en aanvullend op Sziget Detox in Bedepuszta.

Ondertussen is Douwe Bob uitgegroeid tot een bekende mediapersoonlijkheid: vanwege de documentaire op het IDFA, als deelnemer van het Eurovisie Songfestival, door hits zoals ‘Hold me’ met Anouk en dankzij drie succesvolle albums is hij bekend bij een groot publiek. Toch is Douwe Bob misschien wel op zijn best in een kleine setting, persoonlijk en integer, de man en zijn gitaar. 

Ondertussen is Douwe Bob thuis in Bedepuszta. ‘s Ochtends een rondje hardlopen door de heuvels, spelletjes spelend bij de Yonderbar, ergens in het dorp tokkelend op zijn gitaar, eigen materiaalof covers spelend van zijn favoriete artiesten of misschien wel werkend aan een nieuw nummer.