Diederik Nomden

In het voorjaar van 2019 kwam Diederik Nomden met zijn tweede langspeler, ‘Wingman Returns’. Deze volgde 6 jaar na zijn debuut ‘Royal Parks’. 

Niet dat hij al die tijd heeft stil gezeten, want hij is tevens een van de leadzangers van de veelgeprezen Beatles tribute-band The Analogues, met wie hij sinds 2014 binnen- en buitenlandse zalen als de Ziggo Dome, Liverpool Philharmonic en de London Palladium bespeelt. 

Daarnaast is hij een van de leden van Her Majesty, met wie hij de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young al 3 succesvolle theatertours levend houdt, met als klapstuk een theatervoorstelling in een uitverkocht Carré. 

Toch vond Nomden in zijn drukke tourschema genoeg tijd om zijn tweede album te schrijven en op te nemen. Diederik speelde het leeuwendeel van de instrumenten zelf, maar deed voor sommige drumpartijen een beroep op Bo Koek. 

Ook schreef hij een aantal nummers samen met enkele van zijn muzikale vrienden: Bertolf Lentink was de schrijfpartner voor ‘Motel Blues’, waarop de Drontenaar ook de pedal steel-partij en tweede stem voor zijn rekening neemt. 

Met Douwe Bob maakte hij het ingetogen ‘Gamer’, een lied dat onstond tijdens een gezamenlijke muzikale trip door Hongarije.

Ten slotte geeft Jacob de Greeuw acte de présence, want hij schreef het couplet van ‘I do’, en verzorgde achtergrondzang bij het refrein, dat dan weer uit Nomdens pen kwam.

Een groot deel van het repertoire van Diederiks live-optredens zal bestaan uit werk van deze plaat, aangevuld met de beste nummers van zijn eerste plaat.Diederik Nomden