Dagprogramma muziek

Op The Great Yonder zijn de artiesten op vakantie, maar niet zonder hun instrumenten. Vanaf 18.00 uur staan er bands op het podium. Tot die tijd bepalen artiesten zelf  wat ze gaan spelen en ook waar, met wie en wanneer. Deze programma’s worden door de artiesten aangekondigd op het schoolbord en kunnen uiteenlopen van jamsessies en presentaties van nieuw werk tot cover sessies en sing-alongs. Er zijn dit jaar heel veel goede muzikanten aanwezig, dus dat belooft een vol en interessant programma. 

De volgende artiesten hebben bevestigd: Douwe Bob, Diederik Nomden, Theo Sieben en Maya Shanti (singer/songwriters), zangeres Niña van Dijk, Rodolfo Ravissant op accordeon en piano, Eva Scheltema en Ewa Pepper op viool, Jos de Haas op percussie, Peter Hordijk op bass, Andy Bouderij op gitaar, Emanuel Wiemans op drums en Jan Jaap Snellen op keys. Ook is er een klein bataljon aan blazers, met Steven Coljé op tenor sax en trombone, Loes Rusch op bariton sax en Ruud Kleiss op trompet.

Naast de  artiesten die op The Great Yonder verblijven, hebben we ook overdag een aantal muzikanten geboekt. Op donderdag komt jazz gitarist Márton Stummer een demonstratie geven bij een lezing over Django Reinhardt, maar hij gaat ook eigen werk spelen. Op vrijdag komt violiste Marielle van Luijk met haar band. Marielle studeerde aan het conservatorium van Utrecht, raakte verliefd op de Hongaarse volkscultuur én een Hongaarse volksdanser. Nu woont ze in een klein dorp in Oost Hongarije en is ze de eerste vrouwelijke primas in Hongarije. Ook de in Budapest woonachtige singer-songwriter Tim Atkins komt langs met zijn band.