Avondprogramma

Naast het dagprogramma staan er iedere avond drie bands of acts op het podium, gevolgd door een dj-set. Het programma is zeer divers; er is muziek om naar te luisteren, muziek om te mee feesten en muziek om bij te chillen. Weinig namen zullen de gemiddelde bezoeker iets zeggen, maar het programma is gevuld met uitstekende en bijzondere muzikanten. Jonge talenten met een nieuw geluid, virtuozen die één zijn met hun instrumenten en gelouterde muzikanten met een eigen verhaal, die op Yonder de ruimte hebben om hun eigen muziek kunnen maken. Het programma is enigszins geïnspireerd op de kleine podia van het Sziget festival van 20 jaar geleden, waar juist de diversiteit van stijlen, sounds en persoonlijkheden de ervaring zo uniek maakten.

Woensdag opent oude bekende Douwe Bob het podium programma, de man en zijn gitaar, net als 7 jaar geleden toen hij voor het eerst naar Bedepuszta kwam. Daarna kan de kurk van de fles bij de zeemansliederen en worldmusic cross-overs van de Amsterdamse formatie 4tuoze Matroze. Vervolgens maken we ruim baan voor de muziek van Hét Hat Club; Balkan jazz, manouche en klezmer, ultieme feestmuziek met het echte ‘Oost Europa gevoel’. DJ Ramses, de vermaardste balkan beats/electro swing DJ tussen Amsterdam en Boedapest draagt de avond verder tot in de late uurtjes.

Donderdag zetten we een hele andere toon. We beginnen we met de sfeervolle jazz en hiphop van het trio Jazzbois, gevolgd door de bijzondere elektronische muziek van Deva, een one-woman-show op laptop en microfoon. De slagroom van de avond komt in de vorm van funky jazz en soul van de Hongaarse topband Mörk. De dj’s van Discos Horizontes maken de avond af met swingende tunes en grooves van over de hele wereld.

Vrijdag doen we het iets kalmer aan met mooie, melodieuze muziek van Yonder veteraan Diederik Nomden. Daarna kijken we uit naar een poëtische muzikale show van de Hongaarse zangeres-kunstenares Ohnody en de indrukwekkende one-man-band van jazz trompettist Barabas Lörinc, die live complete nummers opbouwt rond zijn eigen trompetsolo’s. Uiteraard sluiten we weer af met een trip door de grensverleggende vinyl-collectie van Discos Horizontes.

Zaterdag tenslotte hebben we een acapella concert van zangeres Pálya Bea. Ze trad op in Carnegie Hall en Covent Garden maar haar traditionele zangstukken komen in het landschap van Yonder het best tot hun recht. Vervolgens gaan we een tempootje hoger met de energieke rock/pop van het trio Mongooz en sluiten we lang en feestelijk af met de opzwepende Bollywood en big band sounds van Rumble Exotica (voorheen The Spinshots). Na de live muziek gaan we nog één keertje los met een groots feest ter afsluiting van The Great Yonder 2021.

Woensdag 11 augustus

Douwe Bob (Singer/songwriter)

Virtuoze Matroze (World music)

Hét Hat Club (Balkan)

DJ Ramses (Balkan Beats en Electro Swing)

Donderdag 12 augustus

Jazzbois (Jazz en hiphop)

Deva (Vocal-elektronisch)

Mörk (Jazz-soul-funk)

Discos Horizontes (World music)

Vrijdag 13 augustus

Diederik Nomden (Singer/songwriter)

Ohnody (Vocal-elektronisch)

Barabás Lörinc (Jazz, elektronisch)

Discos Horizontes (World music)

Zaterdag14 augustus

Pálya Bea (Vocal, world music)

Mongooz (Pop-rock)

Exotica Rumble (

Eindfeest